Vermouth Yzaguirre Rojo Reserva 1 liter
Catalonië
- Nieuw
You are not logged.
Please, log in to use the favorites feature
Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
Wijn
|
||
Wijnhuizen
Wijn
Type druif
Wijn
Uitwerking
Wijn
|
Mousserende wijn
|
||
Productiegebied
Mousserende wijn
Scores
Mousserende wijn
Suikerniveau
Mousserende wijn
Meer ontdekken
Mousserende wijn
|
Rode vermouth? Witte vermouth? Wij hebben de beste vermouths voor een plezierige aperitief.
De Vermut, ook vermouth genoemd, is weer in de mode dankzij zijn unieke smaak en de vele mogelijkheden om ervan te genieten. Het is een drank van wijnachtige oorsprong die gewoonlijk als aperitief wordt gedronken, maar ook wordt gemengd in diverse cocktails. De Vermut is het resultaat van de maceratie van witte of rode wijn met alsem (artemisia) en andere aromatische kruiden, wortels of specerijen. Het wordt gewoonlijk gemacereerd met alsem, kruidnagel, framboos, citroenleliewortel, viooltjes. Het kan echter met veertig verschillende verbindingen worden gemacereerd.
De bereiding van Vermouth.
Om vermouth te maken, wordt witte of rode wijn gebruikt en de kruiden, wortels of specerijen worden gedurende ongeveer twee weken met de wijn gemacereerd in de zogenaamde tamburos, roterende tanks die helpen om meer verbindingen te extraheren en de oplossing te homogeniseren. Tenslotte worden na de maceratie suikers toegevoegd om de sterke bitterheid te compenseren.
Geschiedenis van de vermouth.
Er wordt gezegd dat de vermouth in het Oude Griekenland is uitgevonden door de arts Hippocrates in de 5e eeuw voor Christus en het was pas eind 18e eeuw toen met het in het gebied Piëmont industrieel begon te produceren en de drank zich begon te verspreiden en populariseren over de hele wereld. In Spanje wordt de naam ook in verband gebracht met het aperitief dat vóór het eten wordt bereid met of zonder de aanwezigheid van vermout.
Enkele Vermouth-producenten
De vermouth is een drank met een grote aromatische en smaakvolle complexiteit. Omdat vermout het resultaat is van de maceratie van wijn met zovele elementen, krijgt elk huis zijn karakteristieke toets, zodat geen twee vermouten gelijk zijn.
Enkele van de meest prominente merken zijn Lustau of Jerez, Camparo uit Italië of Perucchi, Martí Serdà en Yzaguirre uit Catalonië.
Vermut pairing
De vermouth wordt meestal geserveerd met ijs en vergezeld van wat citrus, hetzij citroen, sinaasappel of mandarijn, om het een extra punt van frisheid te geven.
Het past perfect bij hartige voorgerechten zoals olijven, chips of ansjovis, maar het is ook een verrijkend bestanddeel voor veel cocktails, zodat het niet alleen voor het eten kan worden genomen, maar ook 's avonds bij het maken van een paar drankjes.
Enkele cocktails met Vermouth.
Laten we eens kijken naar een aantal cocktails waarin vermout een rol speelt.
De Dry Martini: Cocktail met ijs, gin en vermout. Roeren, niet schudden. Presenteer in een cocktailglas en garneer met een ontpitte olijf en wat citroenschil.
Old Tarraco: in dit geval wordt de vermout vergezeld met cava. Serveer in een flute glas, voeg twee vingers vermout toe en vul op met gekoelde brut nature cava. Versier tot slot met een licht sinaasappelschilletje.
Manhattan: doe een derde rode vermout, met twee derde whisky, een scheutje angostura en crushed ice in de shaker. Meng goed en serveer in een cocktailglas. Garneer tot slot met een rode kers en een citroenschil.
Bloodhound: is gebaseerd op een derde rode vermout, een derde witte vermout en een derde wodka. Meng in cocktailshaker en serveer in cocktailglas gegarneerd met een citroenschil en twee rijpe frambozen.
En zoals deze, zijn er nog ontelbaar meer! Zin om ze te ontdekken?
Actieve filters
Catalonië
Catalonië
Catalonië
D.O.Q. Priorat (Catalonië)
Catalonië