Gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 150!

Veganistisch

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda

Een limited-edition verdejo met een eigen identiteit
Veganistisch
priority_high 75 cl.
2021 Aanbieding!
92 Peñín
91 Parker
redeemKrijg € 0,31 bij Saldo Decántalo door dit product te kopen
Details
Alcohol 12.50%
Productiegebied Castilla y León
Denominatie van oorsprong D.O. Rueda
Wijnhuizen Bodega Cuatro Rayas
Bevat Sulfieten
Druivenrassen 100% Verdejo
Dienst 8.0
Volume 75 cl.
Opmerkingen bij het proeven

Witte wijn Gerijpt in hout Veganistisch. 5 maanden in verschillende containers.

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda 2021 is een romige en verrukkelijke witte wijn. Het aroma is fris en mineraalrijk, met rijpe fruittonen en hints van venkel. De smaak is vol en levendig, met een robuuste structuur, ingetogen en goed in balans.

Stijl Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda
Jong
Vat
Licht
Lichaam
Minder aromatisch
Zeer aromatisch
Koppelen
Wit vlees, Groenten, Blauwe vis, Zachte kazen, Witte vis

Over Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda is een monovariëtale verdejo witte wijn geproduceerd door de Cuatro Rayas wijnmakerij in de D.O. Rueda in Valladolid, Spanje.

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda is het resultaat van het onderzoeksproject "Longverdejo", dat erop gericht is de verdejovariëteit in de Denominatie van Oorsprong Rueda een langere levensduur en een betere rijping te geven. Daartoe wordt gestreefd naar het herstel van de voorouderlijke gisten van het gebied en wordt de praktijk van respectvolle en duurzame wijnbouw bevorderd om een optimaal beheer van de bodem en de wijngaard te garanderen. Tegelijkertijd wordt archeo-enologie gebruikt als instrument om deze gisten te verkrijgen, die afkomstig zijn van wijnhuizen die altijd volgens natuurlijke principes hebben gewerkt.

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda is een wijn die gemaakt is van honderdjarige wijngaarden gelegen in Aldeanueva del Codonal, Segovia, waar de bodem bestaat uit zandiger dennenbosbodems die de wijn zuur en zenuwachtig maken, en van percelen gelegen in La Seca en Serrada, in Valladolid, met kiezelbodems die de wijn volume en dichtheid geven. Het resultaat: Een verdejowijn in beperkte oplage met een eigen identiteit, die de terroirs waarvan hij afkomstig is goed weerspiegelt.

2021

Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda 2021 is een romige en verrukkelijke witte wijn. Het aroma is fris en mineraalrijk, met rijpe fruittonen en hints van venkel. De smaak is vol en levendig, met een robuuste structuur, ingetogen en goed in balans.

2020
Cuatro Rayas Longverdejo Gran Vino De Rueda 2020 is een complexe, goed uitgebalanceerde witte wijn die fris fruit en mineraliteit biedt en een heerlijke, zeer rassige venkeltoets. In de mond komt zijn verfrissende zuurgraad tot uiting in een hartige en volle passage. Een elegante verdejo met een uitstekende rijpingscapaciteit.
 
2021
91 Parker
92 Peñín
2020
89 Parker
93 Peñín
90 Suckling

Echte meningen van klanten die dit product hebben gekocht

€ 15,74 Incl. Btw
-10% € 17,50

Product niet op voorraad

Voeg het toe aan je favorieten en we zullen je op de hoogte stellen wanneer het beschikbaar is