Cava voor aperitieven
Bij deze gelegenheid zullen we het hebben over de wijnen die het decor vormen voor grote evenementen, de mousserende wijnen, verschillende cavas die ons wakker maken met hun frisheid.
Om het een beetje te variëren, stellen we twee opties voor, een reserva cava en een reserva rosé cava.
Agustí Torelló Mata Trepat Reserva Brut is een rosé gemaakt van de inheemse Trepat-druif, fris en complex, dicht en rijk. De kersenkleur maakt het zeer aantrekkelijk en het heeft een aanwezige kroon en rozenkrans.
In de neus duidelijke tonen van aardbei en bosvruchten, zeer fris. Op de tong een goed geïntegreerde prikkeling die zorgt voor een aangenaam contrast. Een cava met veel kracht.
María Casanovas Gran Reserva Brut Nature 2004, met een blend van Xarel·lo, Macabeo, Parellada, evenals Chardonnay en Pinot Noir. Deze cava is elegant, gedurfd, ingetogen en als ik het mag zeggen, zelfs een beetje sexy.
In het glas zien we een strogele mousserende wijn. In de neus noten, appels en een vleugje droge mineraliteit. Bij de eerste slok begint het feest, complexiteit, hazelnoten en misschien een subtiel vleugje peer. Fijne en zachte bubbels, een lange en droge nasmaak. Misschien vergeet je zelfs waarom je daar bent.