
Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
- Australië
- Belgie
- Bulgarije
- Cyprus
- Denemarken
- Duitsland
- Estland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hong Kong
- Hongarije
- IJsland
- Italië
- Japan
- Korea
- Kroatië
- Letland
- Liechtenstein
- Litouwen
- Luxemburg
- Malta
- Nederland
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Roemenië
- Singapore
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Taiwan
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrjk
- Verenigde Staten
- Zweden
- Zwitserland

-
Wijn WijnWijnhuizen
-
Wijnhuizen
- Enate
- Roda
- Protos
- Pétrus
- Vetus
- Marqués de Riscal
- Matsu
- Château Margaux
- Mauro
- Aalto
WijnType druif-
Type druif
- Chardonnay
- Primitivo
- Verdejo
- Merlot
- Riesling
- Malbec
- Montepulciano
- Tempranillo
- Viognier
- Albariño
WijnWijnWijnhuizen-
Wijnhuizen
-
Enate
-
Roda
-
Protos
-
Pétrus
-
Vetus
-
Marqués de Riscal
-
Matsu
-
Château Margaux
-
Mauro
-
Aalto
WijnType druif-
Type druif
-
Chardonnay
-
Primitivo
-
Verdejo
-
Merlot
-
Riesling
-
Malbec
-
Montepulciano
-
Tempranillo
-
Viognier
-
Albariño
WijnUitwerking-
Uitwerking
-
Veganistische
-
Kosher
-
Natuurlijke
-
Biologische wijn
Wijn -
-
Mousserende wijn Mousserende wijnProductiegebied
-
Productiegebied
- Champagne
- Cava
- Prosecco
- Lambrusco
- Moscato d'Asti
- Franciacorta
- Corpinnat
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
- Champagne Brut
- Champagne Brut Nature
- Champagne Extra brut
- Cava Brut
- Cava Brut Nature
- Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
- Champagne in Magnum formaat
- Cava in Magnum formaat
- Top 10 Champagne
- Top 10 Cava
- Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijnMousserende wijnProductiegebied-
Productiegebied
-
Champagne
-
Cava
-
Prosecco
-
Lambrusco
-
Moscato d'Asti
-
Franciacorta
-
Corpinnat
Mousserende wijnScores-
Scores
-
Beoordeeld door Parker
-
Beoordeeld door Decántalo
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
-
Champagne Brut
-
Champagne Brut Nature
-
Champagne Extra brut
-
Cava Brut
-
Cava Brut Nature
-
Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
-
Champagne in Magnum formaat
-
Cava in Magnum formaat
-
Top 10 Champagne
-
Top 10 Cava
-
Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijn -
-
Sterke drank
-
Geschenk
-
Selecties
-
Alcoholvrije
-
Accesoires
-
Outlet
-
Blog

Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier Blanc










Witte wijn. 18 maanden in Franse eikenhouten vaten.
Jong |
|
Vat | |
Licht |
|
Lichaam | |
Minder aromatisch |
|
Zeer aromatisch |
Over Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier Blanc
Domaine de Chevalier ligt in Bordeaux, in Léognan, in het zuidwesten van Frankrijk. Dit wijnhuis van de familie Bernardis "een open plek midden in het bos dat het beschermt, een soort geheime tuin ver weg van de mediacircuits".
Zo omschrijven de eigenaars het, die zorg dragen voor de uitmuntendheid en kwaliteit van dit domein dat in 1953 en 1959 de Grand Cru Classé status behaalde voor zijn rode en witte wijnen in de wijnclassificatie Graves. De 61 hectare wijngaarden brengen prachtige wijnen voort, zoals L'Esprit de Chevalier Blanc (een mengeling van sauvignon blanc en semillon).
Deze witte druiven groeien op de 6 hectare van het domein op bergachtig terrein met grindafzettingen. Dankzij de bodem, die water vasthoudt, kunnen de wijnstokken (met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar) zomerdroogte goed doorstaan. Ook het bos dat dit domein omringt is van fundamenteel belang, omdat het de thermische contrasten verzacht en een broeikaseffect creëert dat de rijping van de druiven in warme perioden bevordert. In de winter gebeurt het tegenovergestelde, waardoor het risico op vorst toeneemt. Dit gevaar wordt echter afgewend door de rivier de Gironde, die de temperaturen afzwakt.
In die zin, en onder het motto "de mens is slechts een onthuller", is al het werk op Domaine de Chevalier erop gericht het terroir te laten spreken. Daartoe is het nodig het perfect te kennen, elk perceel en zijn bijzonderheden tot in de details te kennen. Elk perceel is immers anders en zal niet allemaal dezelfde verzorging nodig hebben. Dit wordt bereikt door dagelijkse observatie en altijd met een ecologische aanpak. De oogst van de witte rassen, die met de hand gebeurt, vindt over het algemeen plaats in de eerste twee weken van september (vóór de rode rassen). Hierdoor rijpen de bessen minder snel, waardoor de witte wijnen frisser zijn dan de rode. De druiven worden echter niet op hetzelfde moment geoogst, want elke druif wordt op zijn eigen moment geoogst. Daarom wordt bij het oogsten verschillende malen geoogst tot elke tros de optimale rijpheid heeft bereikt. Dit bijzonder nauwgezette werk wordt uitgevoerd door een team van 35 mensen die twee of drie dagen per week werken om alleen de beste trossen te selecteren. Om te voorkomen dat de druiven worden gekneusd, worden ze in kleine kistjes (30 kilo) gedaan.
Van daaruit gaat de L'Esprit de Chevalier Blanc rechtstreeks naar de pers waar een zachte en langzame druk wordt uitgeoefend. Hierna gaat de verkregen most rechtstreeks naar de vaten waar hij zal worden overgetapt. Daartoe wordt de vloeistof in koelhuizen op een temperatuur tussen 16°C en 18°C gebracht. Op die manier wordt de most gedecanteerd met behulp van de zwaartekracht. Eenmaal schoon, gist L'Esprit de Chevalier Blanc in deze vaten. Afhankelijk van het jaar zal het nodig zijn externe gisten toe te voegen. "Ik merk dat het beste vat nooit beter is dan het uiteindelijke mengsel," zegt Olivier Bernard. Dan is het tijd om te blenden of te mengen, waarbij de complexiteit en de kwaliteit van elke partij moeten worden verbeterd. Na assemblage rijpt de L'Esprit de Chevalier Blanc 18 maanden op de droesem. Gedurende deze periode zullen omwervelingen en battonnages essentieel zijn, waardoor L'Esprit de Chevalier Blanc zijn body en structuur verder kan versterken, zijn soepelheid kan geven en zijn tannines kan verzachten.
2023 | Domaine de Chevalier L'Esprit de Chevalier Blanc 2023 is een subtiel volle en licht aromatische witte wijn. In de neus worden tonen van fruit zoals groene appel en peer waargenomen, vergezeld van een vleugje citrus. In de mond voelt het romige profiel zacht en goed uitgebalanceerd, met een frisheid die het zeer aangenaam maakt. De rijping op vat geeft het een zijdezachte textuur en een elegante en langdurige afdronk. |
2023 |
94
Suckling
|
92
Parker
|
||||
2022 |
92
Parker
|
|||||
2021 |
93
Suckling
|