

You are not logged.
Please, log in to use the favorites feature
Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
Wijn
|
||
Wijnhuizen
Wijn
Type druif
Wijn
Uitwerking
Wijn
|
Mousserende wijn
|
||
Productiegebied
Mousserende wijn
Scores
Mousserende wijn
Suikerniveau
Mousserende wijn
Meer ontdekken
Mousserende wijn
|
Crémant Brut Biologisch-dynamisch and Natuurlijk. 12 maanden op fles.
Domaine Bonnardot Crémant de Bourgogne is een fruitige mousserende wijn met aroma's van witte bloemen, hints van vers fruit en citrustonen. Het palet is fruitig, vol en fris. Deze Crémant de Bourgogne kenmerkt zich door zijn fijne bubbels, aangename zuurgraad en aanhoudende afdronk.
Droog |
|
Zoete | |
Fruitig |
|
Romig | |
Korte veroudering |
|
Lange veroudering |
Jules Chauvet was een Franse oenoloog en chemicus die in de jaren '80 een significante invloed had op de wijnindustrie. Vanuit de stelling dat natuurlijke wijnen authentieker zijn en het terroir, het klimaat en de kwaliteit van de druif beter weerspiegelen, wordt hij beschouwd als een van de pioniers van de beweging voor wijnen die zonder chemische toevoegingen geproduceerd worden en met minimale menselijke interventie. Onder de vele wijnboeren en oenologen die zijn werkfilosofie adopteerden, vinden we Elisabeth en Christophe Bonnardot. Een koppel dat, sinds zij het beheer over de familieboerderij van haar in de Côte d'Or, daterend uit 1470, op zich namen, als doel stelden om de invloed van de terroirs op de wijnen zo getrouw mogelijk te vertalen door respect voor de wijnstokken en de bodem. Een taak die alleen bereikt kan worden door middel van natuurlijke vinificatie.
Vandaag de dag zetten hun twee zonen Ludovic en Emilien Bonnardot het familie-erfgoed voort en met wijnen zoals deze Domaine Bonnardot Crémant de Bourgogne, een mousserende wijn die volgens de méthode champenoise wordt gemaakt, tonen ze aan dat Domaine Bonnardot nog steeds veel te bieden heeft. Gemaakt van chardonnay en aligoté druiven volgens biologische en biodynamische praktijken, ondergaan de druiven in de wijnmakerij eerst een primaire fermentatie met inheemse gisten, gevolgd door een tweede fermentatie op de fles waarbij de wijn rust op de droesem.
Floraal, fruitig en fris, Domaine Bonnardot Crémant de Bourgogne is een pure expressie van het terroir. Een mousserende wijn gemaakt in Bourgondië volgens de méthode champenoise maar tegelijkertijd gekenmerkt door de principes van natuurlijke vinificatie.
Domaine Bonnardot Crémant de Bourgogne is een fruitige mousserende wijn met aroma's van witte bloemen, hints van vers fruit en citrustonen. Het palet is fruitig, vol en fris. Deze Crémant de Bourgogne kenmerkt zich door zijn fijne bubbels, aangename zuurgraad en aanhoudende afdronk. |