Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM

Biologisch-dynamisch
Natuurlijk

Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder

Een eerlijke cuvée vol intuïtie
Biologisch-dynamisch
Natuurlijk
75 cl.
2023
redeemKrijg € 0,41 bij Saldo Decántalo door dit product te kopen
Details
Alcohol 12.00%
Productiegebied Burgenland
Denominatie van oorsprong Burgenland
Wijnhuizen Claus Preisinger
Druivenrassen Chardonnay, Grüner Veltliner, Pinot Blanc
Dienst 101.0
Volume 75 cl.
Opmerkingen bij het proeven Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder 2023

Orange wine Gerijpt in hout Biologisch-dynamisch and Natuurlijk.

Stijl Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder
Jong
Vat
Licht
Lichaam
Minder aromatisch
Zeer aromatisch
Koppelen
Aperitief, Wit vlees, Witte vis

Over Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder

Zoals Albert Einstein zei: "Intuïtie is een heilig geschenk en de rede een trouwe dienaar. Wij hebben echter een maatschappij opgebouwd die de dienaar eert en de gave vergeten is". Gelukkig is er in de wijnwereld meer dan één visionair die naar zijn zesde zintuig luistert met de bedoeling "echte wijnen" te bottelen die spreken van het druivenras, de bodem, de omgeving en het oogstjaar in kwestie. Dit is het geval bij Claus Preisinger, een wijnbouwer wiens techniek in dienst staat van de intuïtie en waar het handwerk duidelijk op de voorgrond staat. Lid van Pannobile, een groep van negen wijnhuizen in het dorp Gols, in het noorden van Burgenland (Oostenrijk), die zich in 1994 hebben verenigd om hun natuurlijke wijnen te verdedigen en te promoten, een weerspiegeling van authentieke terroirs.

Zo bereikt hij een collectie sterke, eerlijke en natuurlijke wijnen. Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder cuvée wordt gemaakt van pinot blanc, grüner veltiner en chardonnay aangeplant op kalk- en kiezelgrond. Er wordt biologisch-dynamische landbouw bedreven en alle beslissingen worden genomen op basis van een ecologische, sociale en minimalistische aanpak. Zodra de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze gedurende 2 tot 8 weken gemacereerd met inheemse gisten. De wijn rijpt vervolgens 6 maanden in houten vaten. Tot slot wordt hij gebotteld zonder klaring, filteren of toevoeging van sulfieten.

Bij Claus Preisinger is alles goed doordacht. Van de teelt van de wijnstokken tot het werk in de wijnmakerij. En in deze Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder is dat perfect aangetoond. Een eerlijke, natuurlijke en compromisloze wijn.  

 

2016

Claus Preisinger Kalkundkiesel Weissburgunder 2016 is een witte wijn met een gedefinieerd profiel, gekenmerkt door aroma's van gele en witte vruchten, aangevuld met bloemige tonen en kruidige accenten. In de mond is het een stevige, levendige en complexe wijn. Een schitterende wijn met zeer fijne tannines, een broze structuur en een lange, elegante afdronk.

 

Echte meningen van klanten die dit product hebben gekocht

€ 20,25 Incl. Btw