
Gratis verzending en een gratis kurkentrekker bij eerste bestellingen van meer dan 69€ code WELKOM
- Australië
- Belgie
- Bulgarije
- Cyprus
- Denemarken
- Duitsland
- Estland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hong Kong
- Hongarije
- IJsland
- Italië
- Japan
- Korea
- Kroatië
- Letland
- Liechtenstein
- Litouwen
- Luxemburg
- Malta
- Nederland
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Polen
- Portugal
- Roemenië
- Singapore
- Slovenië
- Slowakije
- Spanje
- Taiwan
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrjk
- Verenigde Staten
- Zweden
- Zwitserland

-
Wijn WijnWijnhuizen
-
Wijnhuizen
- Enate
- Roda
- Protos
- Pétrus
- Vetus
- Marqués de Riscal
- Matsu
- Château Margaux
- Mauro
- Aalto
WijnType druif-
Type druif
- Chardonnay
- Primitivo
- Verdejo
- Merlot
- Riesling
- Malbec
- Montepulciano
- Tempranillo
- Viognier
- Albariño
WijnWijnWijnhuizen-
Wijnhuizen
-
Enate
-
Roda
-
Protos
-
Pétrus
-
Vetus
-
Marqués de Riscal
-
Matsu
-
Château Margaux
-
Mauro
-
Aalto
WijnType druif-
Type druif
-
Chardonnay
-
Primitivo
-
Verdejo
-
Merlot
-
Riesling
-
Malbec
-
Montepulciano
-
Tempranillo
-
Viognier
-
Albariño
WijnUitwerking-
Uitwerking
-
Veganistische
-
Kosher
-
Natuurlijke
-
Biologische wijn
Wijn -
-
Mousserende wijn Mousserende wijnProductiegebied
-
Productiegebied
- Champagne
- Cava
- Prosecco
- Lambrusco
- Moscato d'Asti
- Franciacorta
- Corpinnat
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
- Champagne Brut
- Champagne Brut Nature
- Champagne Extra brut
- Cava Brut
- Cava Brut Nature
- Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
- Champagne in Magnum formaat
- Cava in Magnum formaat
- Top 10 Champagne
- Top 10 Cava
- Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijnMousserende wijnProductiegebied-
Productiegebied
-
Champagne
-
Cava
-
Prosecco
-
Lambrusco
-
Moscato d'Asti
-
Franciacorta
-
Corpinnat
Mousserende wijnScores-
Scores
-
Beoordeeld door Parker
-
Beoordeeld door Decántalo
Mousserende wijnSuikerniveau-
Suikerniveau
-
Champagne Brut
-
Champagne Brut Nature
-
Champagne Extra brut
-
Cava Brut
-
Cava Brut Nature
-
Cava Extra Brut
Mousserende wijnMeer ontdekken-
Meer ontdekken
-
Champagne in Magnum formaat
-
Cava in Magnum formaat
-
Top 10 Champagne
-
Top 10 Cava
-
Champagne en cava om als cadeau te geven
Mousserende wijn -
-
Sterke drank
-
Geschenk
-
Selecties
-
Alcoholvrije
-
Accesoires
-
Outlet
-
Blog

Las Pizarras Alarba

2020









Rode wijn Gerijpt in hout. 6 meses en barrica.
Las Pizarras Alarba 2020 ontplooit een visuele bekoring met zijn diepe kersenrode kleur. Wanneer je het glas naar je neus brengt, zal het je verleiden met geuren van viooltjes en oranjebloesem, verweven met hints van specerijen en de frisse geur van pas gemaaid gras. In de mond openbaart het zich met een smaakexplosie van rijpe kersen, tentoonspreidend een robuust lichaam en een stevige structuur. De tannines zijn harmonieus en goed geïntegreerd, resulterend in een geconcentreerde afdronk die een blijvende en aangename indruk achterlaat.
Fruitig |
|
Pittig | |
Jong |
|
Vat | |
Licht |
|
Lichaam |
Over Las Pizarras Alarba
Terwijl de wereld steeds meer globaliseert, voelen steeds meer gemeenschappen de behoefte om hun lokale identiteit te bevestigen en hun tradities te bewaren te midden van een steeds meer verbonden wereld. Vanuit dit concept van het dorp is Las Pizarras Alarba ontstaan, een rode wijn uit de jonge DO Calatayud in Aragón (Spanje), waar wijnmaker Rubén Magallanes heeft gekozen voor een explosieve en geconcentreerde garnacha die afkomstig is uit een zeer specifieke zone, namelijk het kleine dorp Alarba. Onder de vleugels van Raíces Ibéricas, een project dat tot doel heeft de inheemse Spaanse druivensoorten uit afgelegen, hooggelegen gebieden met een eigen identiteit bekend te maken, presenteert hij de meest verborgen schat van een wijnbouwregio die, hoewel niet erg bekend, veel te bieden heeft.
Het dorp Alarba, gelegen aan de voet van de Sierra de Pardos en op ongeveer 850 meter boven zeeniveau, biedt perfecte kenmerken voor de wijnbouw, zoals Magallanes aantoont met Las Pizarras Alarba. Oude wijnstokken van meer dan 60 jaar oud op stenige bodems, zeer arm aan voedingsstoffen en met een hoge kalksteenconcentratie, worden op traditionele wijze geteeld en met lage opbrengsten om de maximale concentratie te behouden. In de wijnmakerij worden de geselecteerde en ontsteelde druiven gedurende zeven dagen bij 30 °C gefermenteerd, gevolgd door een postfermentatieve maceratie van 25 dagen. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in eikenhouten vaten van 225 liter voordat hij wordt gebotteld.
Met slechts 130 inwoners in het dorp en onder een van de meest recente herkomstbenamingen van Spanje, toont Alarba zijn kracht met Las Pizarras Alarba. Een typische garnacha van het gebied die prachtig het tegenwoordig zo gezochte concept van "dorp" illustreert.
2020 | Las Pizarras Alarba 2020 ontplooit een visuele bekoring met zijn diepe kersenrode kleur. Wanneer je het glas naar je neus brengt, zal het je verleiden met geuren van viooltjes en oranjebloesem, verweven met hints van specerijen en de frisse geur van pas gemaaid gras. In de mond openbaart het zich met een smaakexplosie van rijpe kersen, tentoonspreidend een robuust lichaam en een stevige structuur. De tannines zijn harmonieus en goed geïntegreerd, resulterend in een geconcentreerde afdronk die een blijvende en aangename indruk achterlaat. |
2020 |
89
Peñín
|
91
Suckling
|
89
Winespectator
|